top of page

O nama

Uljara Nadin nalazi se u istoimenom ravnokotarskom mjestu u neposrednoj blizini Benkovca, a od mora udaljenog svega 20-ak. km. Smještenoga ga tako u klimatski idealnome području u kojemu ima dovoljno vlage i sunca, idealno je za uspijevanje mediteranskih kultura kao što su vinova loza i maslina. Upravo te kulture njeguju se u našem mjestu koje mu, osim proizvodnje vina i maslina, mirnoga krajolika, otvara mogućnost i za seoski turizam. Nadin je mjesto u kojem se stanovništvo oduvijek bavilo poljoprivredom, ali ratna stradanja domovinskoga rata prekinula su ga u njegovu razvoju. Usprkos pretrpljenim štetama, stanovnici Nadina nakon rata, neovisno živjeli u mjestu ili dolazili vikendom, zasadili su ili obnovili zasađene sadnice vinove loze i maslina.

Vođeni idejom napredovanja našeg sela, 2004. godine odlučujemo se za otvaranje uljare. Već tijekom prve godine prerade maslina uljara postaje prepoznatljiva čime su nam korisnici naših usluga ukazali povjerenje i tako već 11 godina.

 

Osim uslužne prerade maslina, iz vlastitih maslinika proizvodimo i vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje.

 

Od samih početaka rada uljare, cilj nam je bio unaprijediti proizvodnju maslinovog ulja i pomoći maslinarima našeg područja da budu prepoznatljivi po vrhunskom ekstra djevičanskom maslinovom ulju.

Tako je već 2006. godine u Uljari Nadin proizvedeno šampionsko maslinovo ulje nagrađeno na manifestaciji „Maslina Split 2007“. Neprestanim ulaganjem u znanje i nove tehnologije danas  ponosno ističemo da je u našoj uljari od tada proizveden veliki broj šampionskih ulja nagrađenih na najznačajnijim uljarskim manifestacijama.

U cilju zadovoljavanja potreba naših klijenata za pravovremenom preradom i dobivanja najveće moguće kvalitete ulja iz prerađenih plodova, 2013 godine izgradili smo i novi objekt u koji je instalirano novo postrojenje za preradu maslina kapaciteta do 2500 kg/h, s najnaprednijim tehnološkim rješenjima.

Istovremeno, izgradnjom i razvojem kapaciteta za preradu maslina sadili smo i nasade maslina u kojima prevladavaju autohtone sorte. Tako danas imamo oko 400 rodnih stabala  oblice, levantinke, bjelice, mašnjače, krvavice itd.

bottom of page